martes, 21 de febrero de 2012

#llibres #arquitectura | Museus d'avui : els nous museus de societat

Museus d'avui : els nous museus de la societat / Gabriel Alcalde, Jusèp Boya, Xavier Roigé (eds.)
Institut Català de les Indústries Culturals, [Barcelona] : 2010.
195 p. : il. col.
Contiene las ponencias de las jornadas de "Museus d'avui , els nous museus de societat" celebrades els dies 11 i 12 de febrer de 2010, a l'Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona
ISBN 9788499840871
Materias:
Biblioteca Sbc Aprendizaje A-069 MUS

Contingut de les Jornades Museus d'avui. Els nous museus de societat realitzades a Barcelona els dies 11 i 12 de febrer de 2010 a la Universitat de Barcelona. El conjunt dels textos mostra una reflexió sobre l'evolució i els reptes dels museus de societat i ofereix pistes pel projecte del Museu d'Història, Arqueologia, Història i Etnologia de Catalunya.

A l'albada del segle XXI, els museus de societat semblen renéixer, amb projectes que estan generant un nou panorama museològic. La nova visió, inspirada en el model canadenc, consisteix en una mirada interdisciplinària sobre les societats en la qual el mateixos conceptes "societat" o "civilització" imprimeixen un nou discurs que pretén fer reflexionar el museu sobre els grans reptes de la societat d'avui en dia, com ara el multiculturalisme, les identitats o la complexitat del món actual. Aquest llibre permet conèixer alguns dels museus de societat més prestigiosos del món i analitzar-ne els grans temes que aquests plantegen.

Enllaços
ICRPC | Museus d'avui : els nous museus de societat 
Jornades | Museus d'avui

Akidat
San Telmo Museoa

No hay comentarios:

Publicar un comentario