domingo, 15 de octubre de 2017

#libros #arquitectura | Moisés Gallego

Moisés Gallego / fotografies de Lluís Casals, Lourdes Jansana ; textos de Maurici Pla, Moisés Gallego.
Col.legi d'Arquitectes de Catalunya, Demarcació de Girona, Girona : 2005.
125 p. : il., planos.
Colección: Inventaris d'Arquitectura
Ed. multilingüe catalán, español e inglés.
ISBN 8496185540

Arquitectura -- Siglo XX -- Cataluña.
Arquitectura -- Siglo XXI -- Cataluña.
Gallego Olmos, Moisés.
Sbc Aprendizaje A-72 GALLEGO OLMOS MOI
http://millennium.ehu.es/record=b1490982~S1*spi

El Servei de Publicacions del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya presenta un nou volum de la col·lecció ‘Inventaris d’Arquitectura’ dedicat, en aquesta ocasió a l’arquitecte Moisés Gallego. El llibre, titulat ‘Moisés Gallego’, és el onzè volum d’una col·lecció coordinada per l’arquitecta Sara Manté que recull els projectes més rellevants dels arquitectes catalans contemporanis, amb l’objectiu de difondre l’arquitectura dels nostres temps.

El llibre és una edició a cura d’Àlex Gallego que permet conèixer els projectes més importants realitzats per l’arquitecte Moisès Gallego al llarg del període 1984-2004. Entre les obres d’arquitectura destaquen l’ordenació de Plaça Bonanova, realitzat amb Màrius Quintana (2003), els complexos esportius de la UE Santboiana, amb Joan Jorba (2004), Ca n’Arimon a Mollet del Vallès (2000) o la rehabilitació de Can Fabra per a biblioteca del Districte de Sant Andreu, amb Tomàs Morató (2004). D’altres projectes són l’IES La Salut(1997), el CAP a La Llagosta (1987), o la seu del Col·legi d’Aparelladors i AT a Lleida (1984), tots ells realitzats amb Franc Fernández.

El llibre, en versió trilingüe (català, castellà i anglès), s’obre amb un text de Maurici Pla titulat “parti pris” que precedeix l’index de totes les obres incloses. Les següents 92 pàgines exposen una breu memòria, fotografies i plànols de cada projecte. Les fotografies són de Lourdes Jansana i de Lluis Casals. L’article “Revisant la feina feta” escrita pel propi Moisés Gallego tanca el volum.

No hay comentarios:

Publicar un comentario