martes, 31 de enero de 2012

#llibres #arquitectura | Barraquisme la ciutat (im)possible

Barraquisme, la ciutat (im)possible : els barris de Can Valero, el Carmel i la Perona a la Barcelona del segle XX / Xavi Camino Vallhonrat ... [et al.]
Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Barcelona : 2011
296 p. il. bl. y n.
Serie: Temes d'Etnologia de Catalunya ; 21
ISBN 9788439386773

Materias:
Chabolas
Urbanismo -- Aspecto social.
Urbanismo -- Cataluña.
Extrarradios.
Barcelona
Cataluña -- Historia -- Siglo XX.
Biblioteca Sbc Aprendizaje A-911.375 BAR

OPAC Millennium

Barcelona ha vist néixer i desaparèixer nombrosos barris de barraques al llarg del segle XX, una realitat sovint oblidada que n'ha condicionat substancialment el desenvolupament urbà. Aquesta monografia és el resultat de la recerca impulsada entre 2004 i 2008 per l'Inventari del Patrimoni Etnològic del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana amb l'objectiu de recopilar tota la informació existent, dispersa i fragmentada, sobre aquest fenomen. L'equip de recerca, format per historiadors, antropòlegs i geògrafs de la Universitat deBarcelona, en fa una anàlisi des de la perspectiva històrica, en debat les raons de l'existència, permanència i desaparició, a la vegada que en recupera testimonis directes per tal d'aprofundir en l'estudi etnogràfic del barraquisme i donar lloc a la història social en el relat oficial sobre la ciutat.

El llibre, que du per títol “Barraquisme la ciutat (im)possible. Els barris de Can Valero, el Carmel i la Perona a la Barcelona del segle XX”, és el volum 21 de la col·lecció “Temes d’Etnologia de Catalunya” que edita el CPCPTC i s’ha elaborat a partir de la recerca realitazada per Xavi Camino, Òscar Casasayas, Pilar Díaz, Maximiliano Díaz, Cristina larrea, Flora Muñoz i Mercè Tatjer, entre el 2004 i el 2008.

Enlaces
Generalitat de Catalunya | Barraquisme la ciutat (im)possible

No hay comentarios:

Publicar un comentario